Fenistil Gel

Fenistil Gel este potrivit pentru întreaga familie, fiind utilizat pentru calmarea mâncărimilor asociate cu erupţii ale pielii, urticarie, înţepături de insecte, arsuri solare şi arsuri superficiale.

Acest medicament a fost creat special pentru a calma rapid mâncărimile şi iritaţiile. Fenistil Gel se absoarbe rapid şi uşor în piele, nu conţine alcool, parfum şi coloranţi şi este indicat atât copiilor, cât şi adulţilor.

Beneficii

 • Calmează senzaţia de mâncărime şi arsură
 • Potrivit atât pentru copii, cât şi pentru adulţi
 • Nu pătează hainele
 • Non-gras
 • Se absoarbe rapid
 • Nu conţine alcool, parfum şi coloranţi

Cum acţionează Fenistil

Când pielea este arsă sau ciupită, corpul eliberează o substanţă denumită histamină. Histamina este cea care declanşează reacţia alergică. Fenistil Gel opreşte mâncărimea prin blocarea acţiunii histaminei, o substanţă eliberată de corpul uman în timpul unei reacţii alergice. Deoarece gelul pătrunde uşor în piele, mâncărimile şi iritaţiile sunt calmate rapid, în câteva minute. De asemenea, Fenistil Gel are si efect de anestezic local şi calmează pielea în câteva minute după aplicare.

Folosiţi Fenistil Gel pentru reacţii ale pielii asociate cu:

 • Înţepături de insecte
 • Erupţii ale pielii
 • Arsuri solare
 • Urticarie
 • Arsuri uşoare

Cum se utilizează Fenistil Gel

Fenistil Gel este foarte uşor de utilizat, indiferent unde vă aflaţi.

Aplicaţi pur şi simplu un strat subţire de gel pe zona de piele afectată, cu vârful degetelor. Folosiţi Fenistil Gel pentru erupţii ale pielii, urticarie, înţepături de insecte, arsuri solare sau arsuri minore, de 2-4 ori pe zi.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă simptomele persistă mai mult de o săptamână.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Întrebări frecvente

Fenistil Gel este un medicament creat special pentru a calma rapid mâncărimile şi iritaţiile pielii, provocate de cauze diverse.

Fenistil Gel poate fi utilizat pentru calmarea mâncărimilor asociate cu erupţii ale pielii, urticarie, înţepături de insecte, arsuri solare şi arsuri superficiale.

În doar câteva minute de la aplicare mâncărimile şi iritaţiile sunt calmate rapid, deoarece gelul pătrunde uşor în piele. De asemenea, Fenistil Gel are si efect de anestezic local şi calmează pielea în câteva minute după aplicare.
Dacă simptomele persistă mai mult de o săptamână, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Fenistil Gel este potrivit atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Fenistil Gel este foarte uşor de utilizat, indiferent unde vă aflaţi.
Aplicaţi pur şi simplu un strat subţire de gel pe zona de piele afectată, cu vârful degetelor. Folosiţi Fenistil Gel pentru erupţii ale pielii, urticarie, înţepături de insecte, arsuri solare sau arsuri minore, de 2-4 ori pe zi.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Compoziţie

Substanţa activă este maleatul de dimetinden. Fiecare gram de Fenistil gel conţine 1 mg de maleat de dimetinden. Celelalte componente sunt: clorura de benzalconiu, edetat disodic, carbomer, propilenglicol, hidroxid de sodiu soluţie 30% şi apă purificată.

Precauţii:

Precauţii:

 • Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi la îndemâna copiilor.
 • Nu folosiţi Fenistil Gel după data de expirare menţionată pe cutie şi tub (după EXP).

Contraindicaţii

 • Nu utilizaţi Fenistil Gel dacă sunteţi alergic la maleatul de dimetinden sau la oricare dintre componentele acestui medicament. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Copii

Atunci când trebuie să utilizaţi Fenistil Gel la sugari şi copii mici, nu aplicaţi pe zone de piele extinse, în special pe răni deschise sau inflamaţii cutanate.

Fenistil Gel împreună cu alte medicamente

Informaţi medicul sau farmacistul dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sarcină şi alăptare

În timpul sarcinii şi al alăptării, nu folosiţi Fenistil Gel pe zone de piele extinse, în special dacă pielea este inflamată sau prezentaţi răni. Nu aplicaţi gelul pe mameloane dacă alăptaţi.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Aplicarea Fenistil Gel pe piele nu vă afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Fenistil Gel conţine:

 • Propilenglicol, care poate cauza iritaţii uşoare, localizate ale pielii.
 • Clorură de benzalconiu, care este iritantă şi poate provoca reacţii ale pielii.

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului:

 • Dacă folosiţi mai mult Fenistil Gel decât trebuie.
 • Dacă dumneavoastră sau copilul înghiţiţi accidental acest medicament.
 • Dacă aveţi orice alte întrebări suplimentare privind utilizarea acestui medicament.

Acesta este un medicament şi se poate elibera fără prescripţie medicală.Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Fenistil Gel poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacţii adverse au frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

 • Senzaţie de uscăciune
 • Senzaţie de arsură pe piele
 • Erupţii însoţite de mâncărimi

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aceastea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale https://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.